Åtta prisvärda kaffebryggare under tusenlappen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och Kocken, Ginza, Kökets Favoriter, KitchenTime samt tretti.se

 

Dags för ny kaffebryggare?

Oavsett om du är på jakt efter din första bryggare eller om den gamla är redo för pension så är det viktigt att sondera marknaden lite innan du bestämmer dig.

Viktigt att tänka på är att effekten inte får vara för låg på kaffebryggaren, då risken finns att vattnet inte blir varmt nog vid för låg effekt.

Blir vattnet för varmt eller inte nog varmt, kan kaffet bli antingen beskt eller blaskigt.

Inga smaker man normalt associerar med gott kaffe.

Det kan även vara värt att tänka på:

  • Droppstopp
  • Filterstorlek
  • Om vattentanken är avtagbar

 

Alla prisvärda kaffebryggare vi listar här kostar under 1000:-. Det är absolut möjligt att få en vettig kaffebryggare för de pengarna, så länge man klarar sig utan för många extrafunktioner.

Och det är väl gott kaffe som är det viktiga?

Går man å andra sidan uppåt i pris från detta segment får man kanske fler funktioner, eller en mer premium design.

Åtta prisvärda kaffebryggare

Först ut bland våra prisvärda kaffebryggare är OBH Nordica:

1. OBH Nordica Legacy

OBH Nordicas Legacy kommer i snygg vit design, och går även attt få i svart. Den har droppstopp vilket gör att den som är väldigt kaffesugen kan ta bort kannan och hälla upp en kopp under bryggningen.

Plus: Automatisk avstängning efter 40 minuter, räddar därmed elräknigen och du slipper doften av bränt kaffe om du glömmer att stänga av den.

Minus: Kannan är inte lämplig att köra i diskmaskinen.

Läs mer om OBH Nordica Legacy 

 

2. Electrolux EKF7500

Electrolux röda EKF7500 är i mångt och mycket lik OBH Nordica Legacy. Den har droppstopp och automatisk avstängning. Däremot är watt-talet något lägre – 1080W mot Legacys 1550W.

EKF7500 har däremot fler möjligheter till inställningar. Den har programmerbar timer vilket gör att den kan leverera nybryggt kaffe när du vill. Med aromafunktionen är styrkan på kaffet ställbar också, så att du kan få din kopp som du vill ha den.

Plus: Aromafunktion.

Minus: Vissa har rapporterat bristande kvalitet på kannan.

Läs mer om Electrolux EKF7500

 

3. Bosch TKA8013

Bosch svarta TKA8013 har fått väldigt bra omdömen från både Råd & Rön och Ica-kuriren. Vattentanken är avtagbar så att man kan fylla på den direkt under kökskranen. Maskinen har droppstopp och i övrigt inte så många flashiga funktioner. En okomplicerad kaffebryggare som gör gott kaffe helt enkelt.

Plus: Avtagbar vattentank.

Minus: Ingen timer- eller aromafunktion.

Läs mer om Bosch TKA8013

 

4. Philips HD7546/20

Philips HD7546/20 har automatisk avstängning och en okrossbar termoskanna i rostfritt stål. Termoskannan håller kaffet varmt länge efter det är bryggt. Effekten ligger på 1000W och kaffebryggaren har delar som kan köras i diskmaskin.

Plus: Termoskanna som håller värmen i 2 timmar.

Minus: Termoskannan kan vara svår att rengöra.

Läs mer om Philips HD7546/20

 

5. Melitta Aroma Signature DeLuxe

Melitta Aroma Signature DeLuxe stoltserar med arom-inställning så att kaffet blir bra oavsett om man brygger 2 eller 10 koppar. Den är lätt att diska, har droppstopp, automatisk avstängning och belysning i vattenbehållaren så att det är lätt att se vattennivån.

Plus: Väldigt snygg design.

Minus: Piper när kaffet är färdigbryggt.

Läs mer om Melitta Aroma Signature DeLuxe

 

6. Melitta Single 5

Vill man ha en Melitta och komma billigare undan än en Aroma Signature DeLuxe kan man köpa modellen Single 5. Denna Melita är en mindre bryggare för fem koppar kaffe. Då designen är slimmad passar den även i kök där man har ont om plats för sin kaffebryggare.

Plus: Sparar plats i köket.

Minus: Begränsad kapacitet – brygger bara fem koppar.

Läs mer om Melitta Single 5

 

7. Electrolux EKF3300

En lite billigare modell som gör vad den ska är Electrolux EKF3300. Trots prisklassen den huserar i har den en effekt på 1100W och inte så mycket andra krusiduller. Den har automatisk avstängning och klarar av att brygga 12 koppar.

Plus: Kannan kan maskindiskas.

Minus: Inte så många inställningsmöjligheter.

Läs mer om Electrolux EKF3300

 

8. OBH Nordica Gravity

Gravity från OBH Nordica har ett pour over-system som gör att kaffet bryggs vid optimal temperatur. Designen på den är riktigt annorlunda och den står helt klart ut i kaffebryggar-djungeln.

Plus: Tyst bryggning.

Minus: Designen står ut, den kanske inte faller alla i smaken.

Läs mer om OBH Nordica Gravity

 

Vill du istället ha en kaffebryggare ur en högre prisklass?

 

/Jakob

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *